Автор Тема: античен некропол с гробници на трасето на магистрала "Струма"  (Прочетена 748 пъти)

Неактивен ivany

• Професор
  • Публикации: 55
  • Респект: 3
    • Ел. поща
Вчера по телевизията мина новината, че бат Бойко разбира и от археология. Даде ценни съвети за времето и начина на разчистването на античен некропол с гробници, открит на трасето на магистрала "Струма".
Май ще имаме нов "археолог на годината".  ;) ако изборът не бъде изпреварен от булдозерите. Евреите от 3 камъка правят история, а ние от исторически обекти правиме камъни.
Някой дали има повече информация за обекта, щото от репортажа много не се разбра какво са открили. ?

Неактивен Sur

• Академик
  • Публикации: 487
  • Респект: -23
  • КОЛЕКЦИОНЕР НА ВРЕМЕ
Честито на привържениците на автохтонната теория!
Другото ще се изясни ,когато археолозите излязат от топлите канцеларии,подгреят се с реотани и се сетят ,че са на държавната софра и съответно трябва да си заслужат хляба.
Вярвам,че от тук нататък историята ни ще се пренапише изцяло!
БОГ Е ДАЛ НА ЧОВЕКА СВОБОДНА ВОЛЯ,КОГО ДА ОБИЧА И КОГО - НЕ!СПОРЕД ДАДЕНАТА МИ ОТ НЕГО СВОБОДНА ВОЛЯ,НЕ ОБИЧАМ РУСНАЦИ,РУСКИНИ И РУСОФИЛИ!

Неактивен sim4o

• Академик
  • Публикации: 899
  • Респект: -24

Благодаря!

Лично аз хвърлих доста усилия ..! Не съм, разбира се, абсолютен привърженик, или абсолютен отрицател на една или друга крайна гледна точка, по скоро търся Истината, каквато и да е..!

Но все пак - благодаря, за честитенето! Беше мило..  ;)

.. но за мене е рано, да се радваме .. ще има , ще има и отрицатели, и отцеругатели! Трябва БЕЗСПОРНИ да са тезите!!..
Доказани перфектно..

А от видяното (отворих Интернет, та разгледах изцяло "клипчето") освен покрити със сняг, някакви разкопки, друго не се вижда и не се разбира..!? И се разбира , колко е акълът на някои хора, говорещи в клипа.. Калорифери .. баааси разбирането за История!

Неясно от къде е това убеждение , в погрешността на "преселническите" Памирски , или Алтайски, или Афганистански теории .. И защо сега се честити на автохтонците ?! Ценов ще излезе прав ?! Ако да- ами няма , голяма нужда цялата ни История да се пренаписва - написана си е в няколко книги .. иска просто отваряне и четене ..

.... все пак - радостно е, че има готовност , да се подложат доста неща на преоценка!
Например- филма за Експедиция "Тангра" - хубаво е , още веднъж да се види каква всъщност, е историческо - научната  му ценност..

« Последна редакция: Януари 13, 2012, 08:49:13 от sim4o »

Неактивен Pomak

• Академик
  • Публикации: 298
  • Респект: 21
    • Ел. поща

Благодаря!

Лично аз хвърлих доста усилия ..! Не съм, разбира се, абсолютен привърженик, или абсолютен отрицател на една или друга крайна гледна точка, по скоро търся Истината, каквато и да е..!

Но все пак - благодаря, за честитенето! Беше мило..  ;)

.. но за мене е рано, да се радваме .. ще има , ще има и отрицатели, и отцеругатели! Трябва БЕЗСПОРНИ да са тезите!!..
Доказани перфектно..

А от видяното (отворих Интернет, та разгледах изцяло "клипчето") освен покрити със сняг, някакви разкопки, друго не се вижда и не се разбира..!? И се разбира , колко е акълът на някои хора, говорещи в клипа.. Калорифери .. баааси разбирането за История!

Неясно от къде е това убеждение , в погрешността на "преселническите" Памирски , или Алтайски, или Афганистански теории .. И защо сега се честити на автохтонците ?! Ценов ще излезе прав ?! Ако да- ами няма , голяма нужда цялата ни История да се пренаписва - написана си е в няколко книги .. иска просто отваряне и четене ..

.... все пак - радостно е, че има готовност , да се подложат доста неща на преоценка!
Например- филма за Експедиция "Тангра" - хубаво е , още веднъж да се види каква всъщност, е историческо - научната  му ценност..

Да кажа и аз едно благодаря на Сур! Щото съм малко по-краен автохтонец от Симчо; може би защото съм биолог и защото човешките популации са преди всичко друго биологични популации и поне - както съм казвал и друг път - в древността са били много по-всеобхватно и безусловно подчинени на законите на популационната биология. Та във връзка с това да уточня това,което Симчо казва и за Памир, Хиндукуш и т.н. и за експедицията "Тангра" - не знам защо и как възможно е да има някакви обективни основания за това - но всичките тия свръхпатриотични комплексарски твърдения за многото Българии из почти цяла Азия и за произхода на Българите пак от маса места из тоя огромен континент според мен са някакви откъснати части от общата картина на популационната експанзия на древните скити. Има сериозни аргументи, дори бих казал доказателства, които подкрепят тезата ми за тая експанзия и за това, че тя е първата и най-ранна такава осъществила се сред известните човешки популации. Може би основната заблуда да се смята всичко скитско из Азия за българско идва от разпръснатите върху огромна територия твърде сходни артефакти, със скитски произход. Както и да е - тъпотията в тия експедиции и "теории" е, че именно не се търси истината както ти казваш, а сензацията, и се гъделичка комплексарщината у българина... Което пък спомага за появата на доста много българомразци, което не е хубаво.
Помака

Неактивен sim4o

• Академик
  • Публикации: 899
  • Респект: -24
Не знам, за какво всъщност говори затрупаният от снежни преспи некропол.. Подкрепя автохтонната теория, или нещо друго... Знам за какво говори съветът, да се топи всичко с реотани..  ;) Говори, за нечия БЕЗУМНА ПРОСТОТИЯ!  >:(

Радостното е друго- ето например, един съфорумец как тръгва да се отърсва от възторга си, пред Експедиции в Памир ..
Така си е!Обаче тези са доктори - генетици.И те ли са "прост народ"?  
Даааа .. по ярък пример, за трудносдържан възторг,, от Научни постижения в Историята ..?!?  ;) поне на този сайт,е трудно да си спомним ..

И въобще, що за телешки възторг и чувство,че сме се докоснали до някакво голямо откровение, изпитваме всички ние- българите, когато някой Джумбурлу- капанец железничар от Сеново, или някой доцент от ВИТИЗ , решат да ни доверят някакви уж наукообразно придобити сведения , за нашата История??!

Айде пак малко филмчета,ама с доказани имена в тях,не с лаици по форумите ;)

Цитирам отново Галина Сарадива " тя поне не се церемонти и с Ексепдиция "Тангра", и с авторите на филма показан по БНТ , и с разни волни или неволни пропагандатори на простотията , заляла ни от телевизионния екран ...  ;)
...хм,казах ти ,че алкохола ти е в повече....Когато изтрезнееш,може да се върнеш и да СЕ прочетеш..
Това ,което пуснах аз,е информация изнесена по БНТ,в новините/е не е любимото ти чалгарско шоу!/ и са ФАКТИ.Жалък си ,да демонстрираш някакви псевдонаучни знания по езиковедство,а да не разбираш български!
Въпрос - какво ЕГО имаш,че да си въобразяваш,че си по-голам авторитет от тях ?
р.р на когото му е смешно - да се смее.Аз,при срещи с такива като теб - плача от състрадание за безнадежността на мисълта им.ОСВЕН ЧЕТЕНЕ,ТРЯБВА И МИСЛЕНЕ!

А ето я и Галина :
Всичко започва след публикуването на книгата на доц. Александър Илиев "Българите и полуостров Хиндустан"”.  
Така. Дотук всичко изглежда супер – научна експедиция след публикация на ДОЦЕНТ…
Само че никой не уточнява, че този Александър Илиев всъщност е доцент по … пантомима! И е завършил … ВИТИЗ
По професия е режисьор, актьор, мим. Оттук нататък вадете си изводи колко „НАУЧНА” е тази „експедиция” и дали е имала за цел въобще нещо да доказва.
И ще сте абсолютно прави, ако се сетите, че всъщност „научната експедиция” е филмов екип и статисти, сред които сигурно има някой от БАНяджиите с буквички пред името, които са пътешествали из Памир, за да  … снимат филм.
Доц. д-р Александър Илиев - сценарист и режисьор на трилогията и ръководител на експедицията"

Та е добре, че все повече хора разбират, как трябва да се търсят Истините в Историята ни - по научен метод! И с археология включително .. и с мислене!
А че има хора,по нашите земи, дошли и от Индустан  - това е научен факт!.. Радостно е, че някои от тези люде са страшно активни по форумите за Българска История , трябва да ги приемаме - така ще се осъществи и Интеграцията им в нашето общество.. !
Как можем да отрицаваме ТЕХНИЯ произход - от Азия са си.. ! А и Техният Ген помни- мургавата им кожа си е от гена!
« Последна редакция: Януари 15, 2012, 12:44:33 от sim4o »

БГ История не носи отговорност за достоверността на публикуваните материали. Целта на проекта е да популяризира историята като наука и в частност българската история. Ако някой види авторски свой материал, публикуван в сайта без да бъде упоменат източника, моля, нека се свърже с администраторите на сайта.