АНКЕТА: Харесва ли ви порталът за Рим?

Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?
Февруари 09, 2012, 16:45:27

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ДРЕВНАТА "КИРИЛИЦАТА"  (Прочетена 1629 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
purusha
Новодошъл

Респект: 1
Неактивен Неактивен

Публикации: 3

« -: Март 06, 2010, 20:51:21 »

Да, да, зная, че по тази тема не веднъж сте кръстосвали словесни шпаги. Но защо не още малко, а? Cheesy
Отварям тази тема, тъй като открих в друг форум снимка на будещ любопитство древен съд, обявен за гръцки и включен в изложба за "Великата" "древногръцка" култура в иначе прекрасния музей "Пергамон" в Берлин.На пръв поглед - съд като всички други, които гърците са си приписали за свои древни артефакти. Но на втори поглед човекът, който го е заснел, е открил три интересни надписа. Според съфорумеца в надписите има глаголически и кирилски букви, а всъщност датировката на античния съд е средата на 4 век пр. Хр.. Заинтригува ме много всичко това, но на когото и да покажа надписите /филолози и историци/всеки вдига рамене и не може да формулира мнение или пък ми декламира официалната историческа лъжа за "производството" на азбуките с Божия промисъл Cheesy

Качвам една от снимките тук като прикачен файл, а всичките - вижте тук:
http://forum.tisitova.com/viewtopic.php?f=16&t=41&sid=6ca099d9764f865fb13ee09bd1f30ec5&start=70
Активен
vekil
Академик

Респект: 30
Неактивен Неактивен

Публикации: 1004

Ел. поща
« Отговор #1 -: Март 09, 2010, 22:40:07 »

Крайно време е да престанете с тия маркирания, няма смисъл, дайте снимки от различни ъгли, микроскопски снимки на влиянието на мъха и абразивните фактори и да коментираме сериозно.
Активен
purusha
Новодошъл

Неактивен Неактивен

« Отговор #2 -: Март 10, 2010, 22:49:19 »

Писах на автора на лични и той се съгласи да ви представи всичките снимки на трите надписа, които е направил в музея в “Пергамон”. Попитах го защо не е снимал под ъгъл, за да се види по-добре релефа на надписите, а той ми писа, че не разбира от фотография. Просто бил там и видял, че на съда има кирилски букви, глаголица и руни. Заснел ги и това е. 
Снимките са при мен и са 13 на брой, но виждам, че сайта има ограничение за размера на файловете. А те са от 650 КБ до 1,22 МБ.
Какво да направя? Може би ако ги пратя на администратора на имейла му той ще може да ги сложи във форума.
Дайте някаква идея.

Благодаря ви, че обърнахте внимание.
Активен
B. Georgiev - bozman
Академик

Респект: 23
Неактивен Неактивен

Публикации: 728

WWW Ел. поща
« Отговор #3 -: Март 11, 2010, 16:51:04 »

Писах на автора на лични и той се съгласи да ви представи всичките снимки на трите надписа, които е направил в музея в “Пергамон”. Попитах го защо не е снимал под ъгъл, за да се види по-добре релефа на надписите, а той ми писа, че не разбира от фотография. Просто бил там и видял, че на съда има кирилски букви, глаголица и руни. Заснел ги и това е. 
Снимките са при мен и са 13 на брой, но виждам, че сайта има ограничение за размера на файловете. А те са от 650 КБ до 1,22 МБ.
Какво да направя? Може би ако ги пратя на администратора на имейла му той ще може да ги сложи във форума.
Дайте някаква идея.

Благодаря ви, че обърнахте внимание.

Здравей Пуруша,
Изпрати ми ги ако обичаш на мейла, който е даден под ника ми - като пощенски плик е знака. Ако си поиграя с фотошопа, може и да се изтръгне нещо от тях. Дай ги във възможно най-тежък файл, за да имат голяма разделителна способност. Пък каквото сабя покаже.
Активен

"Щем докажем необратимо, че ние сме най-старите жители на Европа" Г. С. Раковски
purusha
Новодошъл

Неактивен Неактивен

« Отговор #4 -: Март 11, 2010, 20:14:06 »

Боцмане, благодаря ти!
Пратих ги преди около час на пощата ти.
Надявам се да излезе нещо...
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай