АНКЕТА: Харесва ли ви порталът за Рим?

Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?
Март 15, 2010, 01:16:54

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Васил Левски  (Прочетена 1056 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
darvenia
Новодошъл

Респект: 0
Неактивен Неактивен

Публикации: 3

Ел. поща
« -: Януари 19, 2010, 18:24:18 »

Дълбоко се прекланям пред делото на Апостола но искам да знам повече около загадката по местонахождението на останките на Апостола ако някои има нещо да сподели ,единственото ми желание е веднъж за винаги да се разбере  истината за останките на Апостола и тяхното местоположение,още веднъж Поклон пред делата му и паметта му
Активен
vekil
Академик

Респект: 27
Неактивен Неактивен

Публикации: 950

Ел. поща
« Отговор #1 -: Януари 24, 2010, 17:01:25 »

Да бе, Дарвения, най после да ги намерим,  да ги разчленим, в мощехранителници да ги намушкаме, в муски да ги провисим на шиите, да ги вградим в небостъргач, да ги стържем за микроскопско наблюдение, белким открием вируса на честта и достойнството.
Активен
darvenia
Новодошъл

Неактивен Неактивен

Ел. поща
« Отговор #2 -: Януари 26, 2010, 15:48:47 »

Cheesy Се си мисля че съм от тези Българи дето мислят че тези останки трябва да се поставят на едно определено място и народа да отдаде нужната му почит(приеми всичко хубаво от мемориал,мавзолей,костница и всички те тези места на които народа тачи хората загинали за наща свобода),това ми беше мисълта,отде да знам че на мястото на сегашния паметник на Апостола, не лежи някоя рязана карабина(фес)и не ми се хили отдолу,дале съм от мисълта да се посяга на останките на Апостола,макар че историята е пълна с такива подли постъпки дето си изредил
Активен
Komap
Администратор
Академик

Респект: 24
Неактивен Неактивен

Публикации: 277

342548822
« Отговор #3 -: Февруари 01, 2010, 11:33:31 »

Много хубав почин, но не е съобразен с народопсихологията ни Smiley
На практика като погледнеш всички тачат Левски, Ботев, Бенковски и прочее, но половината нямат никакъв интерес те да бъдат открити. Най-малкото или защото култът към управниците ще се премести към нечий гроб или защото "откъде накъде гробът на еди кой си герой ще е там, а не тук?". Затова и още в училище ни обясняваха, че гробът на Левски и Ботев бил "цялата земя българска" и прочее тъпизми...
Парадоксалното е, както винаги съм казвал, че при Левски, Ботев и Бенковски /само за главата, разбира се/ става дума за хора, починали от 1,5 до 5 г. преди освобождението и намирането на останките им би трябвало да е фасулска работа предвид живите свидетели. Но не!
А как да си обясним фактът, че небезизвестният Никола Обретенов "установява" едва през 1927 г. мястото на гибелта на Ботев при положение, че малко след освобождението е околийски управител на Враца!!? На зададения му въпрос защо още тогава не е направил нищо за намирането на лобното място, Обретенов отговаря горе-долу в смисъл, че издирването и интересът към лобното място било работа на врачани! Уж да му се чуди човек на логиката/простотията. Друг да беше 100 пъти да се е качил сам, само не и той. А врачани, дето един четник и един куршум не са дали, те ли да търсят Ботев?! Но като се позагледа човек логиката Обретенова хич не е чудна: Обретенов просто не иска някой да намери Ботев. А защо само той си знае, а ние можем да се досещаме.
Така че откажи се - просто ще трябва да подмениш психологията на половината народ. А и да се намери Левски същата половина яростно ще ти оспорва факта, че точно това са неговите кости Smiley
Виж за родно място може да се вихриш. Така през 20-те години на 20 в. Карлово и Калофер са били в зверска вражда за това къде е роден Ботев. И село Осен, Врачанско междувпрочем Smiley Така че ако утре ти решиш, че е Каспичан имаш супершанса да направиш кариера и да натрупаш симпатизанти  Grin Grin
« Последна редакция: Февруари 01, 2010, 11:35:30 от Komap » Активен

***Най-редкият човешки жребий е възможността да избираш!***
darvenia
Новодошъл

Неактивен Неактивен

Ел. поща
« Отговор #4 -: Февруари 03, 2010, 21:02:37 »

За жалост си прав колкото и да не ми се иска ,а за Ботев (понеже съм от града на знаменосеца на неговата чета) единият от няколкоте (Н Симов) ,баща ми е разправял (лека му пръст и на него )че Ботев не е паднал убит от куршум на заптие или друг турски войник а от наш куршум и не в челото а в тила и друго убит е както се твърди на (свечеряване)а до колкото съм чел турската воиска и въобще турците не са стреляли въобще на свечеряване,абе скапана работа май както се очертава май няма човек(известен родолюбец и революционер)дет да не сме го пре......... самите ние а не врага.темата е отворена за мнения,пишете
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: