Аз самия живея в циганска махала от 18 години и имам лични наблюдения върху ромите - поне 50% от тях са бъдещи деди на герои от моя разказ, останалите 50% са скромни трудещи се хора .... Такива като 3 500 000 милиона германци затрити от Хитлер по пътя към властта му, защото с убежденията си са пречели на възхода му...
Братле, ти живееш в циганска махала, а аз съм направо в "Красна поляна"

))) И двете нощи ми се размина стоенето в квартала. Случайност... Но ако някой си мисли, че кварталът още дълго ще търпи - лъже се. Едно "Факултето" някак си се изтрайва - ако някой те издразни намираш го по адрес, сменяш му фасадата, строшаваш му колата и се оправяш. Това а хора с къщи и собственост (поне една част от тях), а и с работа някаква. Обаче едно "Факултето" и едни виетнамски общежития с боклуци от кол и въже - някои дори без настанителни заповеди и дошли от всички краища вече е премного. Нито имат нещо, нито работят, нито трябва да се намират в София въобще, а да не говорим за квартала.
Изметта (защото тя няма друго подходящо име) в общежитията е около няколко хиляди души. Т. е. няколко блока. Те явно не си дават сметка, че ако решат да направят един набег и има жертви или материални щети може да не ги побере квартала им. Общежитията ще бъдат съборени и дълги години мангал от провинцията няма да припарва в района.
Аз лично не бих искал да съм на мястото на сегашния ни и на бъдещия ни кмет на района. Ако не е енергичен човек го очакват много тежки моменти...
Този път от мнозинството обаче...